Ceremònia del record 2019. Missatge del Cercle Català del Rosselló

Perpinyà el 19.10.2019.

Ceremònia del record organitzada pel Cercle Alfons Mias i l’associació Joves de Catalunya. Dissabte 19 d’octubre de 2019 a les 10h30, cimentiri de l’oest de Perpinyà. Ceremònia la més antiga de la Catalunya del Nord, des de 1944.

El Cercle Català del Rosselló s’uneix avui amb les altres entitats  nord-catalanes per celebrar la memòria dels patriotes catalans i del president Lluís Companys en particular.

Després de 350 anys d’annexió de la Catalunya del Nord continuen els atacs que es tradueixen per una voluntat d’eradicació de la nostra identitat:

– Una entrada escolar marcada per la falta de mestres catalans, malgrat una demanda creixent de famílies;

– L’intent d’eliminació del CAPES de llengua catalana  que deu la seva supervivència a la mobilització de la ciutadania;

– Un nou logotip del turisme que esborra totes les característiques catalanes ordenat pel Consell Departamental que ha canviat també el nom de la seva revista ja sense sabor «L’accent catalan de la République française» per «Mon département». Entre aquestes dues troballes i la macro regió Occitana, la identificació identitaria territorial del Departament  tendeix al nivell zero. Per la culpa dels decisions polítiques som i quederem un departament croupió ;

Cultura, llengua, heràldica, nom del territori, tot és fet per esborrar la nostra identitat. Només falta  l’eliminació física dels catalans i la remodelació de l’Estat estarà perfecte.

Al Sud, la  sentència anacrònica del Tribunal Suprem marca un pas de mes cap al  trencament del diàleg polític i la negació de les llibertats fonamentals. Les tensions augmentaran amb un poder cec que confon la justícia i la venjança, el codi penal i l’odi penal. La solució no pot ser una resposta judicial, sinó que ha de ser política. Espanya es desacrediti amb la seva còmplice passiva: la Unió Europea.

Temps difícils pels catalans, del Nord cap al Sud. La solidaritat no és una opció, esdevé una necessitat.

Llorenç Perrié Albanell, president del Cercle Català del Rosselló.

 

 

 

Deixa un comentari